Vad kan vi göra för de 3,2 miljoner i Sverige som tillhör det digitala utanförskapet?

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM%3A2007%3A0332%3AFIN%3ASV%3APDF  kan Du inledningsvis läsa att:”Förbättrade villkor för åldrande i informationssamhället” är titeln på ett dokument från EU-kommissionen publicerat den 14 juni 2007. Inledningens två första stycken lyder så här:”Europas befolkning blir allt äldre: Den genomsnittliga förväntade livslängden har ökat från 55 år 1920 till över 80 år i dag. När 40-talisterna går i pension kommer antalet personer i åldersgruppen mellan 65 och 80 år att öka med nästan 40 % mellan 2010 och 2030. Denna demografiska förändring kommer att medföra stora utmaningar för det europeiska samhället och ekonomin. Informations- och kommunikationsteknik (IKT) kan bidra till att lösa många av dessa problem. IKT kan hjälpa äldre personer att förbättra sin livskvalitet, behålla hälsan och bo kvar i sina hem längre. Innovativa lösningar börjar utvecklas för att motverka problem kopplade till minne, syn, hörsel och rörlighet, som blir vanligare med stigande ålder. IKT hjälper också äldre att delta i arbetslivet och samhällslivet. Deras samlade erfarenheter och färdigheter är en stor tillgång, särskilt i kunskapssamhället.”

Visst låter det bra? Synd bara att de flesta ansvariga politiker inte tycks anse att detta är en prioriterad fråga. Men det verkar som om EU-kommissionen delar min och många andras uppfattning att: ”Den generation som byggde välfärdssamhället får inte ställas utanför informationssamhället”
Hur får vi med alla på det digitala tåget?Webbsänt seminarium där Folkbildningsrådet och Folkbildningsnätet samarbetade med folkhögskolor, studieförbund, regionbibliotek, IKT-lyftet, kommuner och .se om evenemanget.Kan Du läsa mer om här och

 
 

 

 

Om vivenius

Jag är 77 år född i Norrköping och än så länge gift sedan 55 år med samma kvinna.
Det här inlägget postades i Digitalt utanförskap, Information, kommunikation, interaktivitet, demokrati och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s