Vänsterpolitik gör skillnad!

Lars Ohly i sitt 1 majtal i år:”Vi vill ha ett nytt pensionssystem som inte bygger på spekulation och som inte gör pensionerna beroende av börsutvecklingen. Nu har de fyra högerpartierna tillsammans med Socialdemokraterna beslutat att pensionerna ska sänkas med lite mindre 2010 än vad deras pensionssystem skulle innebära. Å andra sidan sänks pensionerna mer 2011 och 2012. Detta är pensionssystemets haveri. Att fattiga pensionärer som dessutom betalar mer i skatt än vanliga löntagare nu ska få sänkt pension visar vilken usel överenskommelse Socialdemokraterna och de borgerliga ingick. Vi behöver ett nytt hållbart pensionssystem som garanterar alla en värdig ålderdom!

Att ta bort förmögenhetsskatten och sänka skatten för de högst avlönade ger ingen eller liten effekt på efterfrågan av varor och tjänster. De redan rika använder i stället de pengar som högeralliansen så generöst kastar efter dem till att spara eller spekulera.

Men dessa skattesänkningar har också betalats av arbetslösa, sjuka, pensionärer och studerande. Antalet barn som växer upp i fattigdom har ökat. Antalet människor som tvingas söka försörjningsstöd har exploderat. 600 000 människor har lämnat A-kassan och står utan ett bra försäkringsskydd när varslen nu ökar.

Högerns Sverige är ett land där fattigdomen ökar och klyftorna mellan rika och fattiga växer. Inkomstskillnaderna i Sverige har aldrig varit större sedan SCB började mäta dem för drygt trettio år sedan.”

Om vivenius

Jag är 77 år född i Norrköping och än så länge gift sedan 55 år med samma kvinna.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Information, kommunikation, interaktivitet, demokrati, Orättvis pensionärsskatt, Pensioner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s