SPF kritiserar starkt KD:s linje om skatteorättvisan.

SPF kritiserar starkt KD:s linje om skatteorättvisan. 
Sveriges Pensionärsförbund, SPF, kritiserar starkt Kristdemokraternas linje i skattefrågan.
Det är orimligt att pensionärerna ska betala högre skatt än de som arbetar säger SPF:s ordförande Karl Erik Olsson, som var centerpartistisk jordbruksminister i den förra borgliga regeringen.
Principen är ohållbar, därför att pension är egentligen likställd med lön och borde beskattas på samma sätt. Det är väldigt svårt för pensionärer att förstå att när man får pension istället för lön så är den normalt sett 30, kanske 40 procent, lägre än lönen, och då ska den sen beskattas hårdare än om det vore lön.
Detta är ohållbart på lång sikt, säger Karl Erik Olsson.Nu säger Göran Hägglund att det ska vara en skillnad, skillnaden ska vara mindre, men det ska ändå vara en skillnad.
Jag är förvånad över att han har den uppfattningen.Kristna tidningen Dagens chefredaktör Elisabeth Sandlund anser att Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund skulle ha varit tydligare i utfrågningen och att han borde ha tagit ställning för pensionärerna.Jag kan tycka det är lite märkligt att han inte går längre och ställer sig på pensionärernas sida, om inte annat av valtaktiska skäl.
Eftersom KD har många äldre väljare, och det här är en stor fråga. Det blir en stor fråga i valrörelsen, säger Elisabeth Sandlund.

Om vivenius

Jag är 77 år född i Norrköping och än så länge gift sedan 55 år med samma kvinna.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Information, kommunikation, interaktivitet, demokrati, Nya partier, Orättvis pensionärsskatt, Pensioner och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s