Turistbyrån i Åkersberga centrum.

I Turistbyrån i Åkersberga centrum eller annan lämplig lokal, borde det finnas information och möjlighet till tankeutbyten från de två församlingarna i Svenska kyrkan, som vi har i Österåkers kommun.

I dagens läge med alltmer ökande klyftor i levnadsbetingelser, skulle en gemensam lokal vara en fullträff med många besökare, som hjälper många organisationer att få pengar till behjärtansvärda ändamål samt öka intresset för församlingarnas verksamhet.

Vid senaste kommunfullmäktige i Österåkers kommun, blev det dessutom ja till att anta en motion om ”Ständig medborgardialog i centrum”.

Samarbete önskas med andra församlingar, främst Ljusterö-Kulla som ligger i Österåkers kommun, i en gemensam möteslokal i Åkersberga centrum.

Kyrka och församling vill vara en kulturbärare med intellektuell öppenhet och nyfikenhet som rymmer sökande och tvivel, tro och förtröstan. I Kyrkoordningen står det att ”Kyrkans uppgift är att för alla klargöra vad dess tro, bekännelse och lära innebär”. Församlingens undervisning ska där så är möjligt samverka med omvärlden (skola, vård, omsorg och föreningsliv). Diakoni som ett barmärtighetens tecken är ett utflöde av en kristen människosyn. Kyrkan har ett uppdrag att möta människor i utsatta livssituationer.

Diakoni är kyrkans solidaritet med de svaga och utsatta i vårt samhälle. Diakonin vill inte nöja sig med att hjälpa de utsatta utan också tydligt ifrågasätta de strukturer som skapar behov av hjälpinsatser. Det profetiska och politiska arbetet har här sin plats. Mötet ska präglas av respekt, solidaritet och delaktighet.

Grunden för detta finns i Guds kärlek som den möter oss i Jesus Kristus.

Om vivenius

Jag är 77 år född i Norrköping och än så länge gift sedan 55 år med samma kvinna.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s