Livslångt lärande till livets slut!

Deras vision Learnify utvecklar verktyg tillsammans med svenska skolor för att förenkla användningen av digitala lärresurser i skolan. De vill sänka trösklarna för att använda IT i skolan genom att göra det enklare, billigare och bättre. I deras vision får alla elever och lärare tillgång till det bästa och mest motiverande sättet att lära. Pedagoger från hela landet delar med sig av sina bästa exempel.

Ursprunget till Learnify kommer från de myndigheter som drev skolutveckling t. ex. Nationellt Centrum för flexibelt lärande som drev Kursnavet.se och erbjöd verktyg och öppna lärresurser för grundskolan och gymnasiet. När de utvecklande skolmyndigheterna lades ner 2008 så blev de som hade tagit fram Kursnavet ombedda att göra något av denna verksamhet i ett privat företag då staten inte fick hålla på med sådana tjänster längre. Efter flera långa diskussioner blev de övertygade. De gillar att arbeta med skolutveckling och tycker att det är bland det viktigaste som finns!
De har varit med och grundat Digitala Akademin tillsammans med KTH, Stockholms Universitet och Utbildningsförvaltningen i Stockholm, och är dess officiella plattform. De har också anlitats av Skolverket för att driva plattformar inom utbildning i användning av digitala lärresurser. Genom dessa samarbeten har de tagit på sig att agera på ett sätt som känns bra ur ett etiskt perspektiv för alla deras samarbetspartners. De ingår i flera styrgrupper för att ta intryck och styra sin utveckling och regelverk på ett rimligt, långsiktigt och bra sätt.
Samarbetspartners

Lärare och elever är deras främsta samarbetspartners men de samarbetar även med andra företag. Några exempel är Tieto, Fronter, Elib, Filmoteket, It’s Learning, Unikum, ATEA, Netsmart m fl. De är även en av initiativtagarna till Skolfederation.se samt SIS standardiseringsarbete inom utbildningsområdet.

Om vivenius

Jag är 77 år född i Norrköping och än så länge gift sedan 55 år med samma kvinna.
Det här inlägget postades i BIBLIOTEKET. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s