Medmänniskan i fokus

Ensamhet och fattigdom har entydigt samband med varandra. Jag tänker även på WHO.s definition på hälsa, som är frånvaron av fysisk och psykisk ohälsa, men även närvaron av social gemenskap, där diakonin temporärt fyller ett stort behov.

Diakonibloggen

Skärmavbild 2016-02-12 kl. 16.41.24Idag är det trettonde söndagen efter Trefaldighet med temat Medmänniskan, en söndag som traditionellt kallas diakonins dag. Vi som brinner för och verkar inom diakonala områden vill förstås att diakoni ska genomsyra kyrklig verksamhet hela året. Men den här söndagen blir en möjlighet att på ett särskilt sätt lyfta kyrkans diakonala uppdrag och påminna varandra om vikten av omsorg och medmänskligt ansvar.

Diakoni är ett uppdrag där det alltid finns behov och där vi ständigt behöver be om Guds ledning och stötta varandra i att finna framkomliga vägar

Diakonins söndag är också starten för diakonins månad som infaller i september varje år, initierat av Sveriges kristna råd. I år är temat Ungas psykiska ohälsa. I september kommer vi på diakonibloggen att sätta fokus på detta ämne.

Visa originalinlägg

Om vivenius

Jag är 77 år född i Norrköping och än så länge gift sedan 55 år med samma kvinna.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Medmänniskan i fokus

  1. Eddy Widborg skriver:

    Ja det behövs mycket diakoni både inom Svenska kyrkan och i samhällert utanför kyrkan. Det behövs mycket vägledning för människor att uppfatta varandra som medmänniskor, Det finns mycken egoism men ingen altruism det finns ingen det finns ingen empati homopati pch homofobi och en hel rad andra fobier bland helt vanliga männisdkor. Min hustru acled i juni mänad detta år. Ingen enda männisdka som härikring har hörts av till med beklaganden eller fråga om hur jag mår eller klarar mig. med vänliga hälsningar till Avenska kyrkans diakoner Eddy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s