Efter 40 år lämnar jag nu Vänsterpartiet.

Eddie Vivenius ”En annan viktig fråga är pensionerna. Vänsterpartiet stod som enda parti utanför pensionsöverenskommelsen. Det har blivit mycket tydligt att överenskommelsen missgynnar kvinnor. Andelen fattigpensionärer ökar, en majoritet av dem är kvinnor. Trots detta och trots att det är en mycket viktig feministisk fråga, driver inte partiet den. I PS ligger en rapport om pensionerna bordlagd sedan några år. Det enda rätta vore att ta itu med rapporten och arbeta fram ett förslag på ett nytt Pensionssystem.” Jag tror att orsaken till att partiet inte driver denna fråga är att de räknar med att vi som redan är ålderspensionärer snart ska dö och därmed är pensionsfrågan inte längre aktuell. Dessutom har partiet tyvärr utvecklats till ett parti för yngre yrkesaktiva, där vi äldre inte längre ska göra oss besvär med att vara aktiva, vilket uttrycks i att vi äldre inte längre erhåller några förtroendeuppdrag i nämnder etc. http://www.nyhetsverket.se/nyhet/25559/DÄRFÖR-AVSTÅR-V-FRÅN-PERSONVALSKAMPANJ

Rosor, kärlek och längtan

Idag lämnar jag Vänsterpartiet efter lång och trogen tjänst, närmare bestämt 40 år. Jag gick med i VPK-Järva som sympatisör i början på 1976, blev fullvärdig medlem i början på 1977. Jag har under alla dessa år varit mycket aktiv, både som utomparlamentarisk aktivist och som parlamentariker.

Det känns smärtsamt och sorgligt men jag har inget val. Jag kan inte vara aktiv i ett parti som har tagit helt fel riktning. Om det handlade om små detaljer skulle det inte vara några problem. Men det gör inte det, det handlar om hela grunden för vad jag tycker att ett socialistiskt och feministiskt parti ska vara och hur det ska agera.

Jag klistrar in hela det brev som jag har skickat till Partistyrelsen och till Medlemsservice.

IMG_5247

Till partistyrelsen

Jag har efter moget övervägande bestämt mig för att lämna Vänsterpartiet. Det var inget lätt beslut och jag har funderat på det ganska…

View original post 968 fler ord

Om vivenius

Jag är 75 år född i Norrköping och gift med Berit från Avesta sedan 1963 Vi har tre vuxna barn James 52, Helene 49 och Susanne 45 samt tio barnbarn från sju till tjugoett år bosatta i Österåker resp. Vallentuna kommun. Samt en hanhund Morgan som är sex år.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s