Pain in the ass

Diakonibloggen

”Att vara diakon är att vara ett pain in the ass”. Så hade jag sagt på min antagningskonferens, blev jag nyligen påmind om. Jag håller fortfarande med. Pain in the ass, sten i skon, nagel i ögat och andra ganska otrevliga beskrivningar, men det är vårt uppdrag!

Som diakonstudent var jag väldigt upptagen av tanken om den profetiska diakonin och startade bland annat ett facebookbaserat nätverk av diakoner, för att lättare kunna samlas kring frågor vi känner måste upp på agendan. Klart jag vill hjälpa den enskilda människan, men tänk att kunna förändra ett helt samhälle. Någonstans var det drömmen.

Nyligen ställde jag frågan på forumet vad som hindrar oss från att vara profetiska. Svaren jag fick var exempel på sätt där mina kollegor varit en profetisk röst i samhället där de verkar. Kanske inte direkt politiskt påverkansarbete på statsnivå, men är det verkligen det optimala?

jobbselfieVi kan jämföra med…

View original post 624 fler ord

Om vivenius

Jag är 75 år född i Norrköping och gift med Berit från Avesta sedan 1963 Vi har tre vuxna barn James 52, Helene 49 och Susanne 45 samt tio barnbarn från sju till tjugoett år bosatta i Österåker resp. Vallentuna kommun. Samt en hanhund Morgan som är sex år.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s